Nattning #3 och #4

publicerat i Allmänt;
Fortsättning följer på denna nattningsfas. Igår så somnade hon på en kvart, med ätning inräkat. Samma ikväll, det räcker med att hålla handen en stund och sen somnar hon. Detta helt utan skrik eller annat, hon somnar så himla lugnt och tryggt. Det känns så skönt. Jag har ingen ångest inför kvällarna längre, för helt ärligt så var det lite så jag kände. Man hade en ledsen piga ibland, som inte alls somnade så tryggt liksom. Eller som kunde vrida och vända sig i en timme eller mer innan hon kom till ro vilket inte är roligt varken för henne eller för oss. 

Kan tillägga att sen jag har börjat med dessa nya rutiner och sätt att lägga henne så har hon slutat äta på nätterna. Antar att det är för att hon somnar bättre, hon vaknar inte alls lika ofta, oftast om man tittar tillbaka på dessa nätter så vaknar hon inget alls. Bara det är ju sån skillnad, att få fler sammanhängande timmars sömn. Detta antagligen för att hon inte somnade någon annanstans än var hon vaknar. 

Dessutom så är hon mindre ljudkänslig när hon kan somna själv. Annars kunde man inte nysa på nedervåningen utan att hon vaknade och började skrika. Nej, detta blev så himla bra och har gått oerhört smärtfritt. Inget skrik, inga tårar och en massa lugn.

Sen kommer det alltid bakslag, men det får man ta och det räknar jag med. Vid sjukdom, tänder eller annat. Men det är skönt att detta ska vara som det ska va, sen får det andra bli undantag. Istället för som det varit innan att det lugna och de bra nätterna har varit väldiga undantag. 


Lilla prinsessan på ärten när hon var ca 1,5 månader
 

Kommentera inlägget här :