Long time no see igen

publicerat i Allmänt;
Sorry för det! 
 
Precis lagt Nanna, vi håller på att sovträna igen. Vill att hon ska somna i sin egen säng men på ett tryggt sätt. Så det är lite tidskrävande. Hon har haft en utvecklingsfas där hon helt plötsligt inte ville somna själv längre, vilket är lugnt. Hon har fått somna i vår säng och sova där så ofta som hon har behövt och velat. Men nu är hon sig själv igen så då börjar vi om från början. Jag var först i rummet, hon mantra "mamma här" för att veta att man är där. Nu sitter jag ute i hallen, hon har precis idag gått med på det. Så sakta men säkert kan jag ligga i vårt rum igen och hon kan somna själv ganska snabbt. 

Vi har också försökt att få tillbaka våra gamla rutiner igen. Istället för att lägga sig kring 21-22 och sova till 9-10 så lägger jag henne nu kring 19. Hon vaknar tidigare men det gör inget, hon kan inte vara vaken så länge mer. Snart drar dagis igång och då är det tidiga mornar igen. 
 
Hon är duktig Nanna, snabb på att lära sig och trygg i sig själv så det är ganska lätt att hjälpa henne att känna sig trygg i vissa situationer. Som med sovningen till exempel. Skulle aldrig låta henne skrika sig till sömns, utan tar det succesivt i hennes takt. Det känns bra för oss båda. Ska sitta med datorn nu ett tag, njuta av lugnet ett tag :) 
 
 
Skickar en sen god jul-hälsning och önskar er en god fortsättning på det nya året. Ska länka några youtube-videos som har kommit upp också :) 
 

Kommentera inlägget här :