En kväll på förlossningen

publicerat i Allmänt;
Måste säga att det är grymt fin personal på förlossningen i Skellefteå. Vi fick åka in vid 17 ikväll då jag inte hade haft några fosterrörelser alls. De är fortfarande inte som vanligt och jag blir faktiskt arg ibland då man kan få felaktig info så lätt. Min BM uttryckte sig på så vis att det var normalt att rörelserna blir mindre. Det är en myt sen länge att det är normalt att rörelserna ska minska. De ändrar karaktär ja, men man ska känna rörelser flera gånger under 2 timmar. Hela dagen har jag försökt få igång piga, gjorde allt man skulle testa. Dricka kallt och sött, ligga på vänster sida, buffa och röra magen osv osv. Inget hjälpte. Det är INTE bra om en minskar eller inte finns alls. Så vi åkte in på förlossningen som sagt och blev uppkopplad via CTG och höll koll på hennes hjärtljud och rörelser samt livmoderns jobb.

Till slut kom hon igång igen men det är fortfarande ganska lugnt även om jag faktiskt känner något nu iaf. Fin personal som försäkrade mig om att jag gjorde helt rätt som ringde och kom in för man vet aldrig. Jag skriver mer imorgon om hur jag upplevde dagen. Är helt slut! Ska bli skönt att få sova, huvudet spränger och jag har aldrig varit så orolig och rädd! 


Bild från http://pubs.sciepub.com/bse/2/3/2/Lördag

publicerat i Allmänt;
Det blev inget fjälls, imorgon åker älsk upp över dagen och hämta internetet. Innan det ska vi städa och sen ska jag hem till mina föräldrar en sväng. Hinna plugga i någon timme och sen är det hem och slänga i sig någon mat för att sedan åka till Jörn. 
Det är väldigt svårt att förstå att det faktiskt kan ske under veckan som kommer. Kanske föder vi på BB i Skellefteå? Eller så hinner älsk inte jobba så många dagar och att vi ändå hinner till Lycksele. Det är verkligen spännande tider! :) 
Fick en sådan fin överraskning ikväll och för första gången under denna graviditet så känner jag mig peppad och taggad inför förlossningen. På något vis så är livet pausat just nu och det är lite jobbigt det med, man väntar på att få börja det där nya livet och även om jag är orolig och nervös, ja, rent livrädd så är det oundvikligt och jag vill träffa, pussa och gråta över hur fint mitt barn är! För än hur det är så kommer det ju aldrig ha funnits ett finare barn NÅGONSIN är mitt, eller hur?! haha är det inte så alla säger. Jag känner mig lyckligt lottad trots att livet inte alls är så lätt som jag önskar att det vore! 
 

Inget fjälls

publicerat i Allmänt;
Det blir nog en sväng imorgon då vi blev bjuden på middag hos svärmor och svärfar. Vi ska även passa på att hälsa på hos älsks farmor och farfar. Tröttdag idag men det känns ganska okej :) plugg på söndag och sen ska jag försöka få färdigt uppgiften så att jag sen bara att fokusera på att må gott och vänta :) ser fram emot tiden då jag inte behöver tänka att jag har något plugg att göra :)