Kväll 3

publicerat i Allmänt;
20 minuter tog det denna kväll. Jag vet att jag har skrivit om den här processen förut och jag vet ju att det går bättre och bättre för varje kväll. Nanna är otroligt duktig i de flesta lägen och hon förstår så mycket. Det känns alltid lika bra när vi hjälps åt, hon och jag, genom att skapa nya rutiner. Ikväll är en kväll på väldigt länge där hon har sovit bra. Det känns bra för hennes del men även för vår del. Kan inte komma ifrån att rutiner är bra, något som verkligen hjälper. Nanna har varit mycket mer harmonisk dessa dagar, det känns bra i mammahjärtat!

Snart helg, innan dess ska jag till Sundsvall med syster. Sista opponeringen på absolut sista uppgiften. Det är helt underbart vilken känsla. Kommer kännas ännu bättre om man får en hint om att arbetet ser bra ut. Bror kommer även hem ihelgen, vilken känns så mysigt. Det var länge sen, man hinner verkligen sakna honom mellan gångerna som han kommer hem. Nanna har saknat morbror också. Så det blir nog en myshelg hos mormor och morfar, älsk har jour men det är ju bra att han kan komma dit ändå. Nog för att han inte brukar ha något emot spela cs i lugn och ro. Han har börjat med sin stream igen, vilket är roligt för honom :) Vi har dessutom nästan en hel vecka ledigt nästa vecka tillsammans då de är ledig mån-ons på jobbet. Jobb på torsdag och sen på fredag är han ledig igen och då åker vi till Sundsvall för examen. Hela familjen ska dit så det blir myshelg även då. Vi ska bo på hotell och mysa, ser fram emot det så himla mycket. Det är så mycket som händer just nu, så jäkla kul! Älsk syster tar studenten också vilket känns så otroligt roligt. Det är som älsk säger, vi är som inne i en veva nu då mycket är otroligt roligt och mycket går bra för oss :) Så är det verkligen! 

 
Ser fram emot alla mysiga dagar vi har framför oss, både som familj men också jag och den dyrbaraste människan jag har!
 
 

Dag 2

publicerat i Allmänt;
Ikväll var det inget snack om var hon skulle sova och hon kom inte heller med några kommentarer som att vara hungrig eller så. Jag somnade så vet inte hur lång tid det tog men låg allt som allt i en timme. 

Heja Nanna och heja mamma! 💕

(null)

Första dagen med nya vanor

publicerat i Allmänt;
Tänkte på det när jag låg på golvet bredvid Nannas säng, vilka vanedjur människorna är. Nanna visar ett stort prov på det, det som är tur är att det går att vänja av henne ganska lätt. Ikväll var det nog och ikväll skulle nya rutiner börja. Jag sa redan innan att Nanna ska göra som hon gjorde förut och sova i sin egen säng för hon är ju en stor tjej, vilket hon höll med om. Vi läste några böcker och sen skulle hon klättra in och hon fick tala om var mamma skulle ligga vilket var bredvid henne. Hon fick välling och sen låg jag på golvet med en hand innanför spjälsängen. Jag tappade räkningen på hur många gånger som man hon sa att hon ville ha mat och att hon var hungrig och hade ont i magen. Hon pratade om att hon hade bajsat och några 100 gånger om att hon ville sova i mamma och pappas säng. Alla de här anledningarna hon har satt i system. 

Jag låtsades sova till slut och vaknade av att hon låg på min hand. Inget skrik, ingen panik men en bestämd mamma som inte gav efter. Hon somna i sin säng och där brukar hon sova som bäst. Inatt sov hon ju i sin säng hela natten så det var nog bra i tiden att börja vänja av igen. När hon vaknar inatt ska jag bara lägga mig bredvid, det brukar bli några sånna vändor också! 

Det är alltid jobbigt, det blir extra påfrestande. Vakna timmar, otaliga stunder på golvet och allmänt besvärligt. Men det lönar sig i längden. Hon blir tryggare i att få sova på kvällarna, hon får sova hela nätterna, hon sover bättre, likaså vi och mamman och pappan får egentid på kvällarna där vi bara kan ta hand om varandra i lugn och ro. Första kvällen avklarad, gick galant. Nu får vi se hur många kvällar det tar innan vi har den gamla rutinen inne :) 

(null)

Armen innanför en spjälsäng i 1 timma och 30 minuter är inte skönt 😅