Sjukstuga

publicerat i Allmänt;
Det har verkligen varit sjukstuga de senaste dagarna, jag vet inte men jag tror att Nanna redan började med snuva och sånt och var lite loj på fredagen. Men lördagen såg jag att hon hade feber och sen har det fortsatt så. Den har gått upp och ner, igår på morgonen så hade hon 37.3 och tänkte då att det var på väg att gå över men sen på eftermiddagen hade hon 37.9 igen. Kollade henne nyss och då hade hon 37.1 som hon brukar men snuvar som tusan och hostar liiite. 

Vi har ju varit hemma från förskolan nu i två dagar med andra ord, två inskolningsdagar. Det känns dock så skönt att det har gått så bra för Nanna så det inte gör något att hon är hemma. Skulle aldrig ha mage att lämna mitt sjuka barn på förskola eller skola, plågeri enligt mig. Hur kan man ens har rent samvete om man gör så, de har det ju nog så tufft hemma när de är sjuka. 

Hur som så är hon pigg idag, sover igen sig och vi fortsätter att mysa hemma idag. Snorig är hon men det kan hon ju vara länge, det är ju inte det där gröna hemska snoret tack å lov. Sorry för TMI haha. Imorgon klockan 9 ska hon lämnas, då ska hon även äta och sova där sen ska jag hämta henne när hon har vaknat. Tur det blir en lite mindre jobbig dag. Jag hoppas att hon får vara frisk ett tag nu framöver. Hatar när hon är sjuk! Det värsta jag vet! 

 

Dag 3 på förskolan

publicerat i Allmänt;
Idag lämnade jag henne halv 10 för att sedan hämta henne igen halv 11. När vi kom innanför dörren så såg hon Gunilla som är den fröken som mest tar hand om inskolningen. Nanna tog hennes finger direkt och ville att hon skulle följa med henne in på avdelningen och då hade Nanna inte ens hunnit tagit av sig sina ytterkläder, haha. Hon var så ivrig. Gunilla sa att jag kunde gå till avdelningen där mamma och Nannas gammelmoster jobbar så jag gjorde det, men innan det så ropade jag på Nanna för att få en puss hejdå. Hon lyssnade inte första gången jag ropade, det roliga med Nanna är att hon lyssnar om man säger hela hennes namn.

Så jag ropade Nanna Lillfjäll och genast vände hon sig om och jag kunde fråga om en hejdåpuss. Hon sprang bokstavligen snabbare är blixten för att ge mig en för att sen direkt vända sig om och springa tillbaka mot lekhallen där den älskade rutschkanan var. Sen gick jag och kom tillbaka en timme senare. Nanna brydde sig verkligen inte om mig när jag kom tillbaka, märkte inte av mormor eller gammelmoster heller. Hon har helt enkelt inte tid, haha. Hon ville absolut inte gå hem men det är tur att man kan avleda bra när de är så små ;) 

Jag överdriver om det tog en minut för henne att somna efter lunchen hemma. Tog kanske 10 sekunder, jag hann inte mer än ställa vagnen där och fixa med myggnätet innan hon sov. Sötnosen var så trött! När hon vaknar ska vi åka till Lajksjö för att hälsa på två andra Rödluvor och andra barn med mammor, så det ska bli mysigt! :)

 

Dagis

publicerat i Allmänt;
Ja jag är ledsen, men jag säger dagis fortfarande. Säger förskola de gånger jag kommer ihåg det men det är svårt många gånger då man är uppvuxen med ordet dagis. 

Nannas andra dag är gjord, visserligen så har det endast varit en timme igår och en timme idag men ändå. Hon är som klippt och skuren för dagis, älskar det! Alla barnen, leksaker, fröknarna. Idag åt vi mellis där och hon är så duktg. Jag får höra hela tiden att hon är så duktig, artig och kavat typ. Hon springer, är försiktig när hon kliver runt, säger tack och är duktig på att sitta still samt är glad mest hela tiden.

Trots att det går så bra så känns det lite spännande och nervigt för mig men det är väl egentligen helt naturligt då man är mamma och är skapad för att typ oroa sig, men på håll då vilket jag är noga med. Vill inte att hon någonsin ska känna något sådant från mitt håll, att oroa henne eller så. Alltid finnas i hennes skugga så hon får möjlighet att växa och utvecklas till max. Detta är verkligen kvittot på mitt jobb för att göra henne självständig och trygg, det syns så otroligt tydligt. Kan inte sluta le när jag tittar på henne!

Jag har lämnat lite ytterkläder där men det var fortfarande ingen korg ovanför hennes fack så kunde inte lämna extrakläder. Imorgon ska de vara ute på förmiddagen då vi ska vara där mellan 09.30 och 10.30. De ville även att jag skulle lämna henne helt imorgon, säga hejdå och sen gå. Det är skönt att veta, eftersom jag har jobbat på andra sidan av lämningarna, att hon kommer förmodligen bli ledsen när jag lämnar henne men att så fort jag har gått så kommer hon att bli glad igen. Även om det kommer att kännas att lämna henne så känns det skönt att veta att hon har det bra.